Blogging

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, November 30, 2011

Budak comel jakun tengok bola secara langsung. :D

Assalammualaikum semua,

Mesti ramai tertanya tanya siapa budak comel yang aku cakapkan dekat title tu kan? Nak tahu siapa? Nama dia Nurul Liyana Binti Abd Salim. Tak kenal? Kejap lagi aku kenalkan. Ramai panggil dia Nana or Yana.

Nak cakap pasal budak ini, dia tak pernah tengok bola live dekat stadium. Selalunya tengok dekat tv je. So this time, adik dia ajak dia pergi stadium tengok live. Game Malaysia vs Bahrin. Mula mula dia mcam malas, sebab mesti ramai orang, dia takut dia rimas. Tapi bila fikir balik, dia tak pernah tengok. Dulu masa kecil ye la, dia ikut uncle dia tengok Perak lawan Negeri Sembilan. Tapi tu dulu, masa dia umur 4 atau 5 tahun. Aku pun tak sure. Hahaha.

Disebabkan ahad siang budak comel ini berada di THE CURVE dengan family. So dia dengan adik dia sampai dekat stadium pukul 7.30pm. Semangatlah mereka berdua berjalan sebab belum beli ticket, takut ticket habis. Sekali sampai sana, tempat beli ticket kosong gila. Hahaha. Dahla hujan lebat masa tu, memang seronok la main hujan dua budak tu. 

Yang paling best, budak comel tu punya adik protective gila. Dia tahu kakak dia nie penakut, and tak pernah nak pergi stadium dalam situasi macam nie, ramai orang bagai. Dia pegang tangan kakak dia all the time. Kakak dia cakap: "Aik, ingatkan tangan awek je u nak pegang??". Adik dia diam seribu bahasa. Hahahaha. Sweet kan adik dia? Bukan senang nak dapat adik macam tu tau. Hehehe. 

Meh saya kenalkan siapa budak comel nie.. 
.
.
.
.
.
.
.

Tarra! Ini dia budak comel tu.
Hahahahaha, kenapa? Tak percaya?
Please percaya.. hehehehehe :DD

Itu dia, budak comel dengan adik dia yang protective.
Dua dua semangat gila. hehehehe

So, disini saya ingin kongsi pengalaman saya tengok bola live di stadium.
Kan penyokong Malaysia ada buat sorakan, semua buat aw. Masa tu aku blur, patut ke aku ikut. Hahaha. And aku rasa sangat segan, lama lama aku tengok macam best je. Aku pun follow. Hahaha. And after that, mula mula malu, lepas tu terus hilang malu, atas kerusi juga aku berdiri. *tak senonohnya perempuan* Hehehe. Jerit tak payah cakap la, balik rumah tak ada suara dah. Macam suara itik pun ada masa bercakap. Hehehe. Walaupun Malaysia kalah, saya tetap sokong Malaysia. Malaysia Selamanya. Hahahaha





Masa adik aku pegang tangan aku kan, ada orang sound "nak dating pun tak payah la nak dating dekat sini!"
Adik aku jawab: " kakak aku lah bangang!!"
Aku jawab: "Aah la bangang, bodoh!"

Padan muka, kena bangang dengan bodoh dengan ktorang. * Jeles la tu tak ada orang nak pegang tangan dia. Weks!! *

Sekian terima kasih. :DD



3 comments :

  1. hahahah kena sound setepekkk! tak nmpk ke muka na ngn adik na tu mcm adik bradik. hahaha bodoh betul gi tegur, kene setepek!

    ReplyDelete
  2. Suke bace post ko camni.
    Be happy k. Aku dah 'belikan CD' runningman tadi,
    tu je cara aku nak ilang stress if anything comes up. ^__^
    Serious berkesan la. Lupe semue problem asek gelak je.
    Kalau ko dah abeh tengok semue, kebanyakan orang suro tengok lagi dari mule
    sbb episod yg awal2 tu kite tak berape kenal personality semue runningman tu.
    ^__^ So bile tengok lagi sekali lagi lawak lak sebab dah kenal sekor2.

    ReplyDelete