Blogging

Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, May 28, 2010

Bukit Tinggi + Sg Congkak..

BUKIT TINGGI TIME....

SG CONGKAK TIME..


Last weekend yang amat men-release-kan tension wow! huhuhu...
last week, kwn kesyangan aku da janji nk kuar, ttbe je cm Ci je, xjadi kuar.. mmg upset doh! aku da mengharap kuar ngn dia.. lepas aku da dpt jwpn dr dia, terus aku tido..
kul 1 lebih x silap aku, ttbe je qila call.. dia ajak gi bukit tinggi... qila tau time tu, memang aku ngh sedih gler, tu yg dia ajak aku, and aku terus accepted the invitation. hahaha...
yang gi, aku, qila, balot(bf qila), and mak balot... terbaik la makcik! makcik yg paling sporting selain mak saya..:D
cepat2 siap, then bertolak kul 3 ptg.. (last minute planning, tu yg gerak lmbt).. sampai sana around 6, terus gi rabbits farm.. best gler, mula2 aku takut nk bagi makan rabbits tu, tp bile pikir blik, aku dtg jauh2, xkn nk tgk je.. rugi la lau x merasa, so aku pn cube la bg diowg mkn.. memang best la..
Lepas tu, ktowg gi Donkey and Deer Farms.. sama gak, aku nk cube bagi diowg mkn.. mak ai, geli gler doh! tp aku suka... first time beb! memang pengalaman yg xkn ku lupe..
Lepas tu, ktowg gerak naik atas, building cm ala-ala france tu! huhuhu, lawa gler la.. rasa cm kt france pun ada.. huhuhu... Act, xde pape pun kt sane, lau setakat nk snap pic, tenang kn pale otak, and relax2, bole la gi sana.. lau gi sana nk tido, nk mkn, nk bercuti.. memang kureng la menarik.. makanan mahal gler, tmpt penginapan pun mahal gler..
Around 8, ktowg terus balik.. mula2 bajet nk tido sana, lps check each hotel's price, terus x jadi.. Mahal gler la.. kt sana memang ktowg jz snap pic je, x mkn pun...
Otw balik, balot ckp nk bt BBQ sok kt SG CONGKAK, cz kakak dia frm JOHOR nk turun kl sok.. so, ktowg pun singgah la Giant kt Gombak jap.. lps beli brg, gi mkn.. then terus tido uma kakak Balot kt Damansara.. cz nk anta kami berdua (aku and qila) amat la jauh.. so, ktowg pun tido la kt uma kakak dia...

keesokan hari nye, kul 1 baru ktowg gerak gi sg congkak, cz lau gerak awal2, kakak dia dr Johor lmbt gi baru smpi.. dats y ktowg gerak kul 1.. kakak dia dtg around 4, smpi je terus bt BBQ.. then kul 7 (before mahgrib) terus ktowg blik kolej.. huh.. meletihkan, tapi meyeronokan..

p/s: tq qila and Balot.. meng-happy-kan aku on that week..:) sayangkowgla!! <3


3 comments :

  1. best x sane??
    npe xg kt umh ak trus??
    smpi ati..
    ;(

    ReplyDelete
  2. fara: t kte gi sama2 ea..:)
    tasya: aku tumpang owg syg oi.. xkn la nk mintak diowg gi sana if diowg x nk? lau kete ak sndiri, aku x kesah.. mmg aku naik je.. dun worry la.. t aku naik kk..:)

    ReplyDelete